Leirit

Ajankohtaiset
Yleistietoa Leireistä
  • Leirejä järjestetään ympäri Suomea ja joka kesä pidetään suuri kesäleiri, jonne saapuu harrastajia ja opettajia ympäri maailmaa mm. Japanista. Katso leiriaikataulut Suomen Shorinji ryu yhdistyksen sivuilta http://www.shorinjiryu.fi/tapahtumat.htm.
  • Tavallisimmin järjestetään viikonloppuleirejä, jonne saapuu opettamaan Soshi Yuji Matsuoi. Oulussa leirejä on järjestetty lähes joka vuosi seuran historian ajan ja seura pyrkii edelleenkin järjestämään vähintään yhden leirin vuodessa. Nykyisin tavoitteena on kaksi pääopettajan leiriä per vuosi. Lisäksi seuran ohjelmaan on lisätty junnukarateleirit joita pidetään 2-3 kertaa vuodessa.
  • Viikonloppuleiri (2 pv) vastaa teholtaan n. 2-3 viikon normaaliharjoittelua, joten niille kannattaa osallistua. Leirin hinta on 40-50 €, joka voi aloittelijasta tuntua kalliilta, mutta leiriltä saama hyöty kompensoi hinnan erittäin hyvin tasapainoon. Aloittelijoille (5.-4.kyu) olisi hyvä osallistua vähintään 1-2 lähialueiden leirille vuodessa. Edistyneemmiltä harrastajilta vaaditaan vähintään 3 leiriä vuodessa.
  • Leirillä hiotaan perustekniikkaa sekä harjoitellaan monipuolisia itsepuolustus sekä asetekniikoita, sekä monia sovellustekniikoita. Leirillä on myös hyvä “tarkistuttaa” tekniikan oikeellisuus korkea-arvoisen opettajan johdolla. Näin kehitys on jatkuvaa eikä tekniikkavirheitä pääse syntymään. Myöskin vyökokeita on mahdollista suorittaa leirillä. Lyhyesti voi sanoa, että leireillä syvennetään seuran harjoituksissa opittuja asioita ja tietenkin opitaan uutta.
  • Leireille osallistuminen ei ole tietenkään pakollista, mutta suositeltavaa oman kehityksen kannalta.